گروه صنعتی مپنا ساخت نیروگاه و خودروهای برقی
برنامه یکشنبه شب ثریا (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) میزبان دکتر علی آبادی، دکتر رفان و دکتر جعفری بود.
این برنامه اختصاص داشت به فعالیت های گروه مپنا در حوزه ساخت نیروگاه در خاورمیانه و فروش کالا به شرکت های اروپایی و همچنین برقی سازی و خودروهای برقی.
مدیرعامل گروه مپنا گفت: برق یک کالای راهبردی است که نیاز زندگی را تأمین میکند. ما در حال حاضر در بیشتر کشورهای منطقه حضور داریم. فرق هم نمیکند که کشورها در چه ترازی از توسعهیافتگی هستند. عراق، روسیه، سوریه، اندونزی، پاکستان، کشورهای آفریقایی. ما حتی در کشورهای اروپایی هم کالا میفروشیم.
در ادامه دکتر رفان با طرح سؤال “چرا دنیا به سمت خودروی برقی رفته است؟” به مزایای استفاده از خودرو برقی پرداخت. مزایایی مثل حفظ محیطزیست، تعمیرات بسیار کم، طول عمر بسیار بالا و یکی از مهمترین آن یعنی راندمان بالا.
در ادامه دکتر رفان هزینه سوخت در خودروهای برقی را یکدهم سایر خوروهای با سوخت های فسیلی دانست که بسیار مقرون به صرفه است.
مدیرعامل گروه مپنا گفت: خودروهای برقی یک پدیده جدید نیستند و اولین خودروهایی که در سال ۱۸۸۰ میلادی به بازار آمدند، خودروها برقی بودند و به دلیل باتریهای این خودروها، کنار گذاشته شدند و خودروهای سوختی به بازار آمدند. اکنون که باتریهای لیتیومی و نسل جدید هیدروژنی آمده است، خیلی کار پیشرفت کرده است. ماشین برقی اولی ویژگی آن این است که فقط با سوخت فسیلی کار نمیکند با خورشید، باد، نیروگاه اتمی و هر وسیلهای که برق بدهد میتواند سوخت ماشین خودش را تهیه کند. این نکته بسیار مهمی است که خودروسازها چه استقبال بکنند یا نکنند، همه ماشینها برقی خواهند شد. من یک گزارشی را میدیدیم در نروژ ۸۵ درصد ماشینهایی که امسال فروخته شدند برقی بودند و در برخی از شهرهای چین خودروهای بنزینی را پلاک نمیکنند. در اروپا نیز تا چند سال دیگر همه خودروها برقی میشوند. به نظر من دنیا از خودروی برقی رد شده است.