به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

بازدید دبیر سندیکای صنعت برق ایران و اعضای هیات رئیسه کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر از مکو

بازدید دبیر سندیکای صنعت برق ایران و اعضای هیات رئیسه کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر از مکو

نمایندگان هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران به همراه تنی چند از اعضای هیات رئیسه کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر، با حضور در شرکت مکو از نزدیک در جریان فعالیت این شرکت قرار گرفته و از مراکز کسب و کار و محصولات و خدمات آن بازدید کردند.

 

مدیر فروش و توسعه بازار کسب و کار انرژی شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا، مکو را یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان عنوان کرد که به همراه شرکت‌های زیر مجموعه خود، در زمینه توسعه، طراحی و ساخت انواع سیستم‌های اتوماسیون و کنترل فرآیندهای صنعتی، سیستم‌های حفاظت، تحریک و درایو، تحت عنوان تجهیزات برق و کنترل نیروگاهی، سایت‌های نفت، گاز و پتروشیمی، برقی‌سازی، دیجیتال‌سازی و … فعالیت می‌کند.

مهندس مهین دهقان با معرفی سبد محصولات و خدمات مکو، از برنامه‌های این شرکت در زمینه طراحی، تأمین مالی، ساخت، بهره‌برداری و نگهداری تجهیزات برق و کنترل و پایش وضعیت در حوزه نیرو، نفت و گاز، صنایع سنگین و نیمه سنگین و شبکه‌های هوشمند صحبت کرد.

وی با توضیح خدمات مهندسی شرکت مکو، سیستم های یکپارچه برق و کنترل توربین‌های گاز و بخار، سیستم‌های یکپارچه برق و کنترل توربین‌های بادی، سیستم‌های جامع برق، کنترل و حفاظت مزارع خورشیدی (فتوولتائیک)، سیستم‌های یکپارچه برق و کنترل سایت‌های صنعتی، سیستم‌های مدیریت شبکه‌های هوشمند، سیستم ذخیره‌ساز انرژی مپنا و فناوری درایو را از جمله محصولات تولیدی این شرکت برشمرد.

در ادامه این بازدید دبیر سندیکا و هیات همراه از فناوری‌ها و محصولات بومی‌سازی و تجاری‌سازی شده این شرکت از طریق پژوهش و فناوری در حوزه انرژی، با تمرکز بر دیجیتال‌سازی، برقی‌سازی، اتوماسیون صنعتی و کنترل فرآیند، الکترونیک قدرت، هوشمندسازی که حاصل تلاش مهندسان و متخصصان جوان مکو در مراکز کسب و کار شرکت می‌باشد بازدید کردند.

مهندس مسائلی در بازدید از سیستم ذخیره‌ساز انرژی یا سیستم BESS مبتنی بر شارژ و دشارژ باتری‌های لیتیوم یون در گروه مپنا که با طراحی و ساخت شرکت مکو و برای نخستین بار در ایران انجام شده است را برای عبور از پیک سالانه برق به عنوان یک راه‌کار برشمرد و اذعان داشت ظرفیت این سیستم می‌تواند در شرایط پیک به کمک شبکه برق بیاید. در واقع این سیستم در زمان‌های کم باری با اخذ توان از شبکه و ذخیره آن در باتری‌ها، امکان مشارکت در تزریق توان به شبکه برق را در شرایط پرباری فراهم می‌کند و به این شکل با از میان برداشتن قطع بارهای ناخواسته ناشی از افزونگی مصرف، احتمال بی‌برقی شبکه را کاهش می‌دهد.

مهندس مهین دهقان مبنای طراحی و ساخت این سیستم را بر پایه باتری‌های لیتیوم یون با خروجی ولتاژ نهایی ۷۵۰ ولت DC و مبدل‌های دو سویه با قدرت ۲۵۰ کیلووات مطرح کرد که طراحی ماژولار بکارگرفته شده، امکان ساخت و تولید سیستم BESS را در ظرفیت‌های مختلف امکانپذیر می‌کند.

وی گفت: این سیستم علاوه بر امکان استفاده مستقل در صنایع و شبکه‌های توزیع، می‌تواند در مولدهای تجدیدپذیر از جمله مزارع بادی و خورشیدی امکان حصول حداکثر انرژی از منابع تجدیدپذیر را فراهم کند. یکی دیگر از کاربردهای سیستم BESS ، تامین مصارف داخلی شبکه‌های جزیره‌ای مستقل از شبکه سراسری برق است. در واقع صنایع با بهره‌گیری از این سیستم می‌توانند با شارژ باتری‌ها در زمان‌های غیر پیک، منبع قابل‌اطمینانی را جهت استفاده در شرایط پیک شبکه برق و یا زمانی‌که استفاده از شبکه برق با محدودیت روبرو هست به‌کار گیرند و با افزایش ضریب اطمینان، از اختلال در تامین برق مصرفی و در نتیجه مختل شدن تولید در آن صنایع جلوگیری کنند.

لازم به ذکر است سیستم BESS شرکت مکو با به کارگیری مبدل‌های توان با تکنولوژی روز و تامین بازدهی بالای ۹۵ درصد، کارایی بالایی در کنترل و تثبیت ولتاژ دارد.

اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟