به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

مدیران‌ عامل شرکت‌های مکو و ایرانسل همکاری‌های مشترک توسعه زیرساخت‌های شبکه هوشمند و شهر هوشمند را بررسی کردند

مدیرعامل شرکت ایرانسل به همراه جمعی از معاونین و مدیران این شرکت و مدیر ICT گروه مپنا با هدف همکاری مشترک در توسعه زیرساخت‌های شبکه IoT کشور و همچنین بررسی پروژه‌های مشترک درخصوص شهر هوشمند و هوشمندسازی کشاورزی، ادارات و منازل مسکونی، در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲ از شرکت مکو و مراکز کسب و کار این شرکت بازدید کرد.

در ابتدای این جلسه مدیران کسب و کارهای دیجیتال‌سازی و برقی‌سازی شرکت مکو ضمن معرفی این مراکز، محصولات و خدمات مهندسی خود را ارائه کردند.

مدیران‌ عامل شرکت‌های مکو و ایرانسل همکاری‌های مشترک توسعه زیرساخت‌های شبکه هوشمند و شهر هوشمند را بررسی کردند

سپس دکتر بیژن عباسی آرند ضمن تمجید از فعالیت‌های انجام شده در این دو حوزه در شرکت مکو گفت: با توجه به این که آینده متعلق به خودروهای برقی است، به نظر می رسد استراتژی درستی در گروه مپنا تعریف شده است. در حوزه تعرفه‌های انرژی و سوبسیدهای دولت، ما نیز باید مسیری که دنیا رفته را برویم که لازمه آن واقعی شدن تعرفه‌های انرژی و بنزین است. مسلما کسی که ظرفیت این را ایجاد کرده، می‌تواند در زمین برنده باشد.

مدیرعامل شرکت ایرانسل ورود خودروهای برقی با استانداردهای بین‌المللی و در زیرساختی هوشمند را اساس موفقیت در این بازار عنوان کرد.   

وی ادامه داد: برخی کسب و کارهای اینترنتی مانند اسنپ حدودا دو میلیون راننده ثبت نام شده فعال دارد که خودروهای خود را وارد شبکه حمل‌ونقل کرده‌اند. بحث برقی‌سازی این خودروها طی یک پروسه چند ساله و استفاده از تسهیلات بانکی مصوب مطرح شده است. با توجه به ناوگان خودرو و موتوری این شرکت، فرصت تعریف مدلی از کسب و کار برای حضور خودرو سازها در این بازار است که متاسفانه به هر دلیلی توسط خودرو سازها استقبال نشده است. با توجه به فعالیت‌های مپنا در این حوزه، می‌شود با ورود این گروه صنعتی به این حوزه بخشی از بازار را درگیر کرد و روند برقی‌سازی در کشور را شتاب بیشتری داد.

سپس مدیرعامل شرکت مکو ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان چالش بزرگ اقتصاد خودروهای برقی را مرتبط با اقتصاد انرژی دانست و گفت: در سایر کشورها خودروهای برقی رایگان پلاک می شوند و اگر خودرو بنزینی باشد مشمول عوارض چندهزار دلاری می‌شوند. در کشور ایران نگاه‌ها متفاوت هست و هنوز سازوکاری برای این موضوع شکل نگرفته است.

وی در پاسخ به موضوع استانداردهای لازم برای خودروهای برقی توضیح داد: قبل از این که هر خودرویی تجاری شود، یک سری استانداردها در دو سطح تجهیزات و خودرو نیاز دارد که استانداردهای سطح خودرو با خودروساز و استانداردهای سطح تجهیزات مثل باتری پک و پیشرانه و … با شرکت مکو است. این استاندارها کامل اخذ شده است. در حقیقت بعد از استانداردهای سطح تجهیزات است که استاندارهای سطح خودرو می‌توانند گرفته شوند و عملا هیچ خودرویی نمی‌تواند بدون تجهیزات استاندارد به خصوص خودرو برقی که سختگیری‌های بیشتری روی باتری دارد، به چرخه مصرف وارد بشود.

دکتر رفان درخصوص سوال مدیرعامل ایرانسل در حوزه‌ی باتری‌های خودرو برقی گفت: مپنا شرکتی را تاسیس کرده که تا به امروز زیرساخت‌های لازم از جمله خرید ماشین‌آلات تولید را تکمیل کرده و پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده تولیدات آن وارد بازار شود.

مدیرعامل مکو درباره ورود به برقی‌سازی شرکت‌های فعال در بازار حمل‌ونقل اینترنتی گفت: مسئله اقتصاد چنین طرح‌هایی بسیار مهم است. با توجه به تفاوت قیمت بین خودروهای برقی و بنزینی اقتصادی، اگر ساز و کار تامین مالی آن دیده نشود، علیرغم راندمان دوبرابری خودروهای برقی نسبت به خودروهای بنزینی، استهلاک کم‌تر این خودروها در مقایسه با نوع بنزینی، طول عمر بیشتر و هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها در دوره زمانی طولانی، کار پیش نخواهد رفت.

ایشان ادامه داد: در حال حاضر انعقاد قرارداد با بخش‌های دولتی و حاکمیتی که می‌توانند حمایت کنند در دستور کار قرار دارد. برای مثال، ما با شهرداری تهران قرارداد ساخت ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی بسته‌ایم. اگر این تسهیلات برای قشرهای دیگری مثل تاکسی‌دارها نیز فراهم شود، امکان سرعت بخشیدن به فرآیند برقی‌سازی در بخش حمل‌ونقل بیشتر خواهد شد. مپنا با یک دیدگاه ملی و مسئولیت اجتماعی وارد این حوزه شده است و بابت فرهنگ‌سازی هزینه‌های زیادی را هم متحمل شده است.

بازدید از مرکز پایش IoT، سالن‌های تولید و تست، خانه هوشمند مپنا، BESS صنعتی، مرکز مانیتورینگ و داشبورد مدیریتی ایستگاه‌های شارژ، خط تولید بوردهای الکترونیکی، آزمایشگاه الکترونیک قدرت و سالنهای برقی‌سازی و تولید زیرساخت‌های شارژر، از دیگر برنامه‌های این دیدار بود.

در پایان این بازدید، دکتر بیژن عباسی آرند با اشاره به مزیت‌های BESSها، نسبت به استفاده از ذخیره‌سازها در رنج ۲۰ کیلو وات برای مراکز BTS ابراز تمایل کرد.

گالری تصاویر خبر:
اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟