آیین بهرهبرداری از ۱۵ ایستگاه شارژ خودروهای برقی در پایتخت به صورت همزمان در پنجمین روز از هفته دولت با حضور عباس علیآبادی وزیر صمت، علیرضا زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و محمدحسین رفان مدیرعامل شرکت مکو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مدیرعامل شرکت مکو گزارشی از روند امضای قرارداد با شهرداری تهران برای احداث ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در ۱۵ نقطه از پایتخت براساس توافق طرفین برای محل احداث ایستگاههای شارژ ارائه کرد.

رفان با اشاره به تعهد شرکت مکو برای نصب و راهاندازی ۷۴ دستگاه شارژر خودروبرقی در سطح شهر تهران تا آغاز هفته دولت که شامل ۶ پارکینگ، ۴ بوستان و ۵ مکان عمومی میشوند، گفت: نصب این تعداد شارژر در نقاط مشخص شده همت بسیار زیادی را میطلبید که با تلاش همکاران شرکت مکو، این مهم محقق شد و امروز در پنجمین روز از هفته دولت شاهد بهرهبرداری از این ایستگاهها با حضور وزیر سمت، شهردار تهران، رئیس شورای شهر تهران و خودروسازان بزرگ کشور در بخش دولتی و خصوصی هستیم.
مدیرعامل مکو گفت: تعداد ۲۴ دستگاه شارژر سریع و ۵۰ دستگاه شارژر کند در انواع ۴/۷ ، ۳۰ ، ۵۰ ، ۶۰ و ۲۴۰ کیلو وات پس از مکان یابی، کابل کشی و تامین برق، شبکه و اینترنت، شبکه شارژ، نقاشی، زیبا سازی و تبلیغات، نصب، راهاندازی و تست طی مدت ۲۴ روز در میدان آزادی، بوستان نهجالبلاغه، بوستان ولایت، بوستان جنگلی یاس فاطمی، معاونت حملونقل و ترافیک منطقه ۶ تهران، شهرداری منطقه ۹ تهران، معاونت اجتماعی شهرداری منطقه ۸ تهران، ترهبار بیهقی، نمایشگاه بینالمللی تهران، بوستان آب و آتش، پارکینگ امیرکبیر، پارکینگ حافظ، پارکینگ طبقاتی طالقانی، پارکینگ سعدی و پارکینگ مرکز تجاری اندیشه آماده بهرهبرداری و ارائه خدمت به شهروندان شهر تهران شد.
محمدحسین رفان طرحهای مطالعاتی جامع، شارژرهای باتری سوآپ و تامین خودرو را تا پایان سال ۱۴۰۳ را از دیگر بندهای قرارداد شرکت مکو و شهرداری تهران برشمرد.
وزیر صمت با اشاره به مشکل آلودگی هوا در بعضی ایام سال و تعطیلی اجباری برخی مشاغل، برقیسازی در کلانشهرهای کشور را راهکار موثر برای حل این معضل دانست و اظهار کرد: امسال تلاش کردهایم تا شهر تهران را به تجهیزات شارژ برقی خودروها مجهز کنیم. نتیجه این تلاش بهرهبرداری از ایستگاههای شارژ در ۱۵ نقطه از شهر تهران در این روز و همچنین شاهد برقیشدن خودرو در تهران هستیم که سالها برای آن زحمت کشیده شده است.
علیآبادی افزود: نهضت برقیسازی از انقلاب صنعتی دوم آغاز شد و سال ۱۹۳۶ فورد در آمریکا بیش از ۳۰ هزار خودرو برقی فروخت اما این حرکت به دلیل مشکل ذخیره انرژی متوقف شد و خودروهای دیزلی و بنزینی آغاز به کار کردند.
وی با اشاره به اینکه خودروهای برقی در دنیا در حال افزایش است، ادامه داد: خودروهای برقی به شدت اقتصادی هستند ضمن اینکه آلودگی ندارند.
وزیر صمت با بیان اینکه امروزه دنیا به سمت هیدروژنیکردن خودروها در حرکت است گفت: امیدواریم این اتفاق به زودی برای کشورمان محقق شود.
شهردار تهران نیز بهره برداری از ۱۵ ایستگاه شارژ برقی خودرو در پایتخت را به عنوان هفتادمین پویش امید و افتخار برشمرد و گفت: در ابتدا باید هفته دولت را تبریک بگویم و گرامی بدارم یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر را، خشنودم که به همت وزیر صمت آقای علیآبادی و گروه پر افتخار مپنا امروز این بهرهبرداری صورت میگیرد و قطعا این اتفاق منشاء خیرات و برکات برای شهرمان خواهد شد.
وی افزود: یک سال و نیم پیش که در خدمت ریاست شورا و اعضای شورای شهر تهران ۹۰ کلان پروژه را تشریح کردیم یکی از آنها برقیسازی تهران بود که اساسا ضرورت دارد تهران به سمت برقی شدن پیش برود و بر مدار برقی شدن از رفاه، آسایش، هوای بهتر، نظم و قاعدهمندی بهتر بهرهمند شود.
زاکانی ادامه داد: یک افقی ترسیم کردیم حرکت به سمت و سویی است که با استفاده از ظرفیتها شرایط را بهبود دهیم و با برقی شدن پایتخت، رفاه، آسایش و سلامت را به ارمغان بیاوریم.
شهردار تهران تاکید کرد: امروز روز پر افتخاری است. وقتی همت شد برای برقی سازی تهران اقدام شود جلسات بسیاری در دفتر وزیر صمت برگزار و مقرر شد در حوزه برقی شدن تهران سرفصلهای مختلفی را مد نظر قرار دهیم. در ۱۵ ایستگاه ۷۴ دستگاه شارژ مستقر شده و در افق تفاهم انجام شده نصب ۵۰۰۰ دستگاه تا انتهای سال ۱۴۰۳ در بیش از ۱۷۰۰ نقطه پیش بینی شده که ارائه خدمات انجام شود. البته همت بلندی میطلبد که معاونت حملونقل شهرداری تهران و شرکت مکو از گروه مپنا این مسیر را مورد اهتمام قرار دادند.
زاکانی با اشاره به تأمین ناوگان به عنوان یکی دیگر از ارکان مسیر برقی شدن تهران گفت: با تکیه بر توان داخل و ظرفیتهای بینالمللی اتوبوس برقی را در این مسیر در اولویت قرار دادیم و امروز شهرداری تهران ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی را قرارداد بسته است. همچنین ۵۰ هزار تاکسی برقی به صورت ویژه مد نظر قرار گرفته و خوشبختانه وزارت صمت یک لیست هفت خودرویی ارائه داده تا عرصه جدید خدمترسانی را داشته باشیم. در حقیقت این یک آغاز پرشتاب است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تولید و ورود بیش از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت برقی نیز در دستور کار داریم چرا که ۱۳ درصد آلودگی تهران به واسطه موتورهای کار است که پیمایش بالایی دارند. همچنین بحث اسکوتر و الگوهای مختلفی از حملونقل در دستور کار است تا بتوانیم الگوی جدیدی را در تهران حاکم کنیم.
شهردار تهران تاکید کرد: تراموا امروز یک مسیر جدی است که در حال طی کردن فرآیندهای خود است. امیدواریم ما در مسیر تغییر، تحول و شدن گامهای موثری برداریم. در کلانشهر تهران امیدواریم آغازی داشته باشیم که با موفقیت آن، الگویی برای کل کشور شکل بگیرد. از مدتها قبل تلاش میکردیم از محل صرفه جوییها تأمین انرژی مورد نیاز این حوزه را محقق کنیم؛ لذا با توافق وزارت نیرو چراغهای ۱۴۰ وات به بالا به ال ای دی تبدیل شدند و ۵۷ هزار مگاوات برق صرفه جویی کنیم. بی تردید به سمت ارزان سازی تهران میرویم که یکی از الگوهای این کار همین برقیسازی تهران است. خوشحال هستیم که یک افق جدیدی برای تهران رقم بخورد.