به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

دومین کانورتر DFIG بومی سازی شده شرکت مکو در مزرعه بادی درح (بیرجند) به بهره برداری رسید

دومین کانورتر DFIG بومی سازی شده شرکت برق و کنترل مپنا با نام تجاری  MAPDCدر واحد T02 مزرعه بادی درح بیرجند پس از سنکرون با توربین بادی نیروگاه در روز یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی و توسعه برند شرکت مکو، فرآیند تولید این محصول توسط معاونت تولید و تست و مابقی مراحل آن شامل طراحی و انجام تست‌های کارخانه و نصب، راه‌اندازی و انجام آزمایش‌های بار این کانورتر در سایت، توسط کارشناسان مرکز الکترونیک قدرت مکو انجام شد. واحد  T02مزرعه بادی درح (بیرجند) که چهارمین واحد از این نیروگاه است، پس از سپری کردن کلیه آزمایش‌های قبل از سنکرون سازی، در ساعت ۱۴ و سی دقیقه ۲۵ شهریور سنکرون شد و در مدار تولید قرار گرفت.

با توجه به پیچیدگی‌های کنترلی و اتصال به شبکه در ژنراتورهای دوسویه و همچنین محدوده کاری گسترده ژنراتور (۷۵۰ تا ۱۴۰۰ دور بر دقیقه) سنکرون‌سازی موفقیت آمیز این محصول بومی‌سازی شده که یکی از ادوات پیشرفته و پیچیده در ساختار توربین باد است، حاصل تلاش مرکز الکترونیک قدرت و همراهی همکاران مهندسی، خدمات مشتریان، تامین و تولید و مونتاژ کامل این محصول در تولید و تست شرکت مکو است که در سایه هم‌دلی به دست آمده است. از این رو، موفقیت در طراحی، تولید و راه‌اندازی کانورتر MAPDC یک دستاورد تکنولوژیک و تجاری بسیار مهمی محسوب می‌شود که علاوه بر عمل به تعهدات شرکت در قبال مشتریان، ضامن تولید و بهره‌برداری از این مبدل قدرت در سایر نیروگاه‌های بادی کشور نیز می‌باشد.

شایان ذکر است، اولین نمونه تولید شده این کانورتر در واحد T05 توربین بادی مزرعه بادی میل نادر واقع در شمال غرب شهر زابل  با موفقیت با شبکه سراسری سنکرون شده بود. با نصب و راه‌اندازی این محصول مهم و استراتژیک در نیروگاهی دیگر که با راهبری شرکت مکو و همکاری شرکت‌های نصب نیرو، پارس ژنراتور و O&M به بار نشست، برگ زرین دیگری از افتخارات گروه مپنا را ورق خورد.

استفاده از ژنراتور DFIG در سال‌های اخیر به دلیل مزایایی که دارد مورد استقبال قرارگرفته و جایگزین دیگر ژنراتورها شده است. بخش کانورتر سیستم DFIG، وظیفه‌ی کنترل شارش انرژی را بر عهده دارد. با توجه به ماهیت متغیر سرعت باد و در نتیجه سرعت چرخش توربین، جهت بهره‌‌برداری از انرژی باد می‌بایست ژنراتور مورد استفاده قابلیت کار در سرعت‌های متفاوت را داشته باشد. در توربین‌های قدیمی تر از ژنراتور القایی سرعت ثابت استفاده می‌شد که در محدوده سرعت بسیار محدودی قابلیت کار دارند. ژنراتورهای مغناطیس دائم و ژنراتور‌های دو سوتغذیه از تکنولوژی‌های جدیدتر در این حوزه هستند. برای استفاده از ژنراتورهای مغناطیس دائم نیاز است تا یک کانورتر الکترونیک قدرت با توان نامی توربین به کار گرفته شود.

ژنراتورهای القایی دو سو تغذیه در محدوده کوچکتری از سرعت (حدود ۳۰ درصد کمتر از سرعت سنکرون تا ۳۰ درصد بیشتر از سرعت سنکرون) قابلیت کار دارند. با توجه به ساختار این ژنراتور توان نامی کانورتر الکترونیک قدرت مورد استفاده متناسب با محدوده سرعت انتخابی حدود ۳۰ درصد توان نامی توربین خواهد بود. این مسئله موجب شده است تا این ژنراتور از محبوبیت بالایی برخوردار باشد. نیروگاه بادی درح در نزدیکی شهر بیرجند واقع شده است. هم اکنون این نیروگاه با ۴ توربین و با ظرفیت کل ۱۰ مگاوات در مدار تولید می باشد. مالک این نیروگاه شرکت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر خراسان و خریدار برق تولیدی این نیروگاه، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) است.

گالری تصاویر خبر
اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟