نشست خبری مدیران عامل گروه مپنا و مکو با موضوع شبکه شارژ خودروهای برقی برگزار شد.

نشست خبری مدیران عامل گروه مپنا و مکو با اصحاب رسانه با موضوع شبکه شارژ خودروهای برقی در روز سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ در شرکت برق و کنترل مپنا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و توسعه برند مکو، مدیرعامل شرکت برق و کنترل مپنا در ابتدای این نشست از توسعه شبکه شارژ خودروهای برقی در کشور خبر داد.

رفان در این نشست گفت: بر اساس گزارش ارائه‌شده، تا تاریخ ۱۹ اسفند، تعداد ۱۳۴ ایستگاه شارژ عمومی و ۴۱۴ شارژر فعال در سراسر کشور راه‌اندازی شده است. این اقدامات در راستای گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل پاک و حمایت از استفاده از خودروهای برقی انجام شده است.

مدیرعامل مکو ضمن تشریح برنامه تولید شارژرهای این شرکت برای سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ تولید حدود ۱۲ هزار شارژر محقق شده و تا پایان سال ۱۴۰۳ مجموع تولید شارژرها به ۳۲ هزار واحد خواهد رسید. این برنامه‌ریزی نشان‌دهنده عزم مپنا برای توسعه صنعت خودروهای برقی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است.

در ادامه خبرنگار خبرگزاری برنا با اشاره به ناترازی‌های شدید برق در کشور سوال کرد: آیا استفاده از شارژرها و اتوبوس‌های برقی می‌تواند ناترازی را بیشتر کند؟

رفان در پاسخ به این سوال گفت: راندمان وسایل نقلیه برقی بیش از دو برابر واسیل نقلیه درون سوز است. یعنی میزان سوخت مورد نیاز برای راه انداختن یک خودرو درون سوز، دو برابر میزان سوخت مورد نیاز برای راه‌انداختن یک خودرو برقی است. استفاده از شارژر خودروهای برقی به ناترازی کمک می‌کند. چرا که این شارژرها قابلیت تنظیم دارد. مثلا اتوبوس‌های برقی از ساعت ۲۳ تا ۵ صبح که خارج از زمان پیک مصرف برق است شارژ می‌شوند. علاوه بر این، طرح‌های دیگری هم هست که از انرژی‌های پاک استفاده بشود مثل ایستگاه شارژ خورشیدی که یک نمونه از آن را به صورت پایلوت در شرکت مکو داریم.

مدیرعامل گروه مپنا نیز در پاسخ به سوال مطرح شده گفت: استفاده از خودروهای برقی آثار متفاوتی دارد که اگر به سه بخش تقسیم کنیم باید گفت در کوتاه مدت مقدار برقی که برای شارژ خودروهای برقی استفاده می‌شود در حال حاضر بسیار ناچیز است و عدد آن در مقابل مقدار تولید و مصرف کشور قابل احصا نیست.

اولیاء ادامه داد: این میزان مصرف تا یک سال آینده هم به مسئله انرژی و برق کمک می‌کند. تحقق این موضوع به این صورت است که از باتری خودرو برقی برای پیک‌سایی و یا برق اضطراری استفاده خواهد شد. برای این منظور از محصولاتی رونمایی خواهد شد که بتواند از باتری خودرو به صورت اضطراری استفاده کند. به بیان دیگر، یعنی هر کس که خودرو برقی دارد، یک منبع برق اضطراری در کنار خود خواهد داشت.    

محمد اولیاء اذعان داشت: در بلند مدت با توسعه‌ای که در حوزه تجدیدپذیر انجام خواهد شد، از میزان ناترازی‌های انرژی کاسته خواهد شد و بنابراین در آینده هم ناترازی دیگر به شک امروزی نیست و هم مقیاس استفاده از خودروهای برقی در آن زمان که مربوط به ۳ یا ۴ سال آینده است زیاد می‌شود.

خبرنگار خودرو بانک با اشاره به قرادادهای مپنا و کرمان موتور از برنامه این شرکت خودروساز برای برقی سازی خودروها سوال کرد.

در پاسخ مدیرعامل کرمان موتور پاسخ داد: مشارکت این دو شرکت هم در تولید خودروهای برقی و هم برقی‌سازی خودروهاست. شه‌بخش گفت: با توجه به تغییرات پیش آمده انشالله در سه ماهه دوم سال آینده خودرو برقی خود را به بازار عرضه خواهیم کرد.

وی با اشاره به این که این شرکت با سرمایه‌گذاری سنگین اولین خودروساز کشور هست که خودرو با پلتفرم ۱۰۰ درصد ایرانی به نام ایگل را تولید کرده است از عرضه این خودرو در چهار مدل برقی، بنزینی، هیبرید و هاچ بک در سال آینده خبر داد.

شه‌بخش ادامه داد: در مشارکت دومی که با مپنا داریم تولید خودرو SUV را با نام شرکت نبکا شروع کرده‌ایم. اولین محموله به صورت SKD تولید شده است. اولویت فعلی کشور، واردات خودرو هست. اما اگر زیرساخت‌ها به همین سرعت توسعه پیدا کند، خیال مردم از بابت شارژ خودروهای خود راحت خواهد شد.

وی گفت: تجربه ما نشان داده است که راهی جز استفاده از خودروهای برقی وجود ندارد چرا که میزان مصرف سوخت بنزینی ما بسیار بالا است.

خبرنگار خبرگزاری تسنیم از عمق داخلی‌سازی در بخش‌های مختلف برقی‌سازی سوال کرد.

عادل دمشقی در پاسخ به این سوال ضمن تشریح قطعات الکترونیکی که در کشور تولید نمی‌شود و تولید آن توجیه اقتصادی هم ندارد، پاسخ داد: ما یک پلتفرم داریم که کارش مانیتور کردن است. این پلتفرم ۱۰۰ درصد داخلی است و مدام بروزرسانی می‌شود. کلیه سخت‌افزارهای کنترلی ۱۰۰ درصد داخلی هستند. بیش از ۷۰ درصد شارژرهایی که ما تولید می‌کنیم ساخت داخل هستند.

معاون مدیرعامل در مرکز برقی‌سازی مکو ادامه داد: در مورد خودرو نیز باید گفت قطعه‌ای مثل موتور به خاطر تیراژ پایین داخلی‌سازی نشده است.

مدیرعامل مکو در پاسخ به پرسش خبرنگار پرشین خودرو که از مشکل شارژرهای خانگی پرتابل به هنگام شارژ خودرو ایجاد می‌شود گفت: موضوع برعکس منتشر شده است. از این جهت که تمام خودروسازها، حتی آنهایی که شارژر با خودرو به ایشان تحویل شده است، الان از شارژرهای مکو استفاده می‌کنند. چون کیفیت شارژرهای تحویل شده پایین بوده است. حتی شارژرهای خود را برای اصلاح به ما داده‌اند. لازم است تا مصرف کننده تفاوت شارژر پرتابل و سریع را بداند. وقتی شما در منزل با میزان آمپری بین ۵ تا ۲۵ آمپر خودرو خود را شارژ می‌کنید، نمی‌توان از آن انتظار شارژی سریع مانند شارژرهای نصب شده در معابر و ایستگاه‌های شارژ را که با شدت جریان ۱۵۰ آمپر عمل شارژ را انجام می‌دهند داشت.

رفان توضیح داد که شارژرهای مکو دو مسئله را حل کرده است. یکی این که با شرایط بومی مسئله را حل کرده است و دوم این که این شارژرها قابل تنطیم هستند. یعنی کاربر می تواند از ۲ آمپر تا ۱۶ آمپر را تنظیم و استفاده کند.

خبرنگار خبرگزاری بازار در مورد برآورد میزان مصرف خودروهای برقی در سال آینده و قیمت برق در ایستگاه‌های شارژ در سال آینده سوال کرد.   

مدیرعامل مکوگفت: در سال جاری مصرف خودروهای برقی در کشور نسبت به مصرف کلی مقداری ناچیز بوده و طبق توافقی که با وزارت نیرو صورت گرفته، با توجه به افزایش تعداد خودروهای برقی در کشور، ظرفیتی معادل ۲۳۰ مگاوات برای مصرف خودروهای برقی در نظر گرفته خواهد شد. در خصوص قیمت برق در جایگاه‌های عمومی، این موضوع در اختیار نهادهای سیاست‌گذار می‌باشد و وزارت نیرو در حال تدوین آیین‌نامه‌ای در این خصوص می‌باشد.

وی همچنین در جواب سوال خبرنگار دنیای خودرو پاسخ داد: شارژر وال باکس DC است و برای منازل مناسب نیست. اما هدف از طراحی آن این بوده است که باتوجه به دیواری بودن شارژر، نیاز به فضای کمی دارد. شارژر جدید پرتابل مکو نیز برای تعمیرگاه‌ها، نمایندگی‌ها، سوله‌ها و شبکه خدمات طراحی شده است.

شارژر موبایل مکو نیز یک شارژر توان بالا است که روی کامیونت نصب شده و برای مواقع ضروری طراحی شده است. ویژگی این شارژر امکان تامین برق در شرایط اضطرار با توجه به بهره‌گیری از باتری ۱۲۰ کیلو واتی است.

عادل دمشقی در پاسخ به سوالی در مورد هوشمندسازی شبکه و اپلیکیشن شارینت گفت: ما در اپلیکیشن ایستگاه‌های قابل رؤیت را می‌بینیم. برخی ایستگاه‌ها که برای مصارف داخلی نصب احداث شده‌اند، مثل ایستگاه ایران‌خودرو قابل رویت نیست.

معاون برقی‌سازی مکو در پاسخ به سوال خبرنگار اسب بخار تاکید کرد: احداث ایجاد شبکه شارژ با مکو نیست بلکه باید اسپانسر خودش را داشته باشد. ما تامین کننده هستیم و با توجه به شرایطی که ایجاد شده، به سرعت پیش می‌رویم. درواقع متغیر در این معادله خودرو هست که هرچقدر خودرو وارد شود، ما امکان تامین شارژر مورد نیاز را داریم.

دمشقی گفت: بخش خدمات پس از فروش به صورت ۲۴ ساعته آماده خدمت رسانی هستند و بخش فروشگاه سایت نیز در ایام نوروز فعال بوده و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سایت emapna.com سفارش‌های خود را از این طریق ثبت کنند و جایگاه‌های فعال را از طریق اپلیکیشن شارینت و سایت emapna.com مشاهده نمایند.

اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟