به‌کارگیری موفق سامانه بومی تحریک ژنراتور مکو – مپکس F -در سنکرون‌سازی واحد ۲۰۰ مگاواتی نیروگاه شهید منتظری اصفهان

مپنا یک گام دیگر به‌سوی توسعه فناوری‌های بومی در صنعت برق کشور برداشت.

 

شرکت برق و کنترل مپنا (مکو) اولین واحد ۲۰۰ مگاواتی نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان را با استفاده از سیستم تحریک استاتیک MAPEX-F سنکرون کرد. این فناوری برای نخستین‌بار در مکو در سطح واحدهای با ظرفیت بالا عملیاتی شده است.

 

به گزارش روابط‌عمومی و توسعه برند مکو، این دستاورد مهم در ادامه پروژه‌های بومی‌سازی تجهیزات کلیدی نیروگاهی، با تلاش متخصصان کسب‌وکار الکترونیک قدرت و تیم‌های خدمات مشتریان و تولید و تست مکو محقق شده است. این سیستم، شامل دو کانالAVR  و سه پل تایریستوری با جریان نامی ۲۵۰۰ آمپر است که به‌کمک معماری ماژولار، قابلیت افزایش تا ۱۰ کیلوآمپر را نیز داراست.

 

ویژگی بارز محصول، پیاده‌سازی تکنیک current sharing  Active بین پل‌های تریستوری می‌باشد که امکان موازی‌سازی موثر و توسعه‌پذیر سیستم تحریک را برای ژنراتورهای توان بالا فراهم کرده است. افزونگی در بخش کنترل، امکان جایگزینی سریع کانال‌ها بدون اختلال در عملکرد سیستم را فراهم می‌سازد.

 

در این محصول، طراحی و ساخت کلیه بردهای کنترلی، مدارهای حفاظتی اسنابر و کروبار و اجزای نرم‌افزاری به‌صورت کامل توسط متخصصین مکو انجام شده است. بخش نرم‌افزاری نیز با توابع کنترلی نظیر لیمیترهای فوق‌تحریک و زیرتحریک، محدودکننده جریان استاتور، پایدارساز سیستم قدرت (PSS) و کنترل توان راکتیو مطابق با استاندارد IEEE 421.5  تجهیز شده است.

 

قابلیت انتخاب لحظه‌ای کانال در هنگام بهره برداری توسط اپراتور در هر مد کاری (ولتاژ، توان راکتیو یا جریان تحریک) از دیگر مزیت‌های عملیاتی این سامانه به‌شمار می‌رود که پایداری عملکرد سیستم را در شرایط متنوع بهره‌برداری تضمین می‌کند.

 

سنکرون‌سازی واحد مذکور، علاوه بر تقویت زیرساخت‌های فنی نیروگاه شهید منتظری که یکی از نیروگاه‌های استراتژیک کشور با ظرفیت تولید ۱۶۱۶ مگاوات به‌شمار می‌رود، نشان‌دهنده گام‌های بلند صنعت برق ایران در مسیر بومی‌سازی، تاب‌آوری و استقلال فناوری در حوزه تولید برق است.

 

گفتنی است، مرکز الکترونیک قدرت مکو با طراحی و تولید محصولات پیشرفته‌ای همچون سامانه‌های تحریک ژنراتور، راه‌انداز توربین‎های گازی، درایوهای صنعتی، شارژرهای نیروگاهی، کانورتر نیروگاه‌های بادی و اینورترهای خورشیدی، نقش کلیدی در ارتقای استقلال صنعتی و توسعه پایدار صنعت برق ایفا کرده و با اجرای ده‌ها پروژه ملی، جایگاه خود را به عنوان مرجع فناوری در این حوزه تثبیت کرده است.

اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟