به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

شرکت‌های مکو و مخابرات ایران اولین آنتن LoRaWAN را در کرج نصب کردند

در تیر ماه ۱۴۰۳، اولین آنتن LoRaWAN با همکاری شرکت‌های برق و کنترل مپنا، مخابرات ایران و البرز در شهر کرج نصب شد. این آنتن در منطقه شمال کرج و در مرکز مخابرات طالقانی در ارتفاع ۳۰ متری قرار گرفته و قادر است تجهیزات IoT را که از فناوری LoRaWAN استفاده می‌کنند، تا شعاع ۱۰ کیلومتری به شبکه کم‌مصرف LoRa و پلتفرم MAPNA MIND متصل نماید.

این پروژه با هدف افزایش پوشش‌دهی و بهره‌وری در شبکه‌های IoT اجرا شده است. نتایج تست‌های میدانی نشان داده‌اند که تمامی تجهیزات IoT در شعاع ۱۰ کیلومتری امکان اتصال به این آنتن و نهایتاً پلتفرم MAPNA MIND  را دارند.

نحوه عملکرد شبکه  LoRaWAN

تجهیزات IoT که دارای امکانات LoRaWAN هستند، می‌توانند بدون نیاز به اینترنت و سیم‌کارت و با مصرف انرژی کم به پلتفرم متصل شوند. LoRaWAN یک پروتکل لایه شبکه است که برای اتصال دستگاه‌های LoRa به اینترنت و مدیریت و نظارت از راه دور طراحی شده است. این پروتکل ارتباط بین دستگاه‌های LoRa و گیتوی‌های LoRaWAN را تعریف می‌کند و امکان ارسال و دریافت داده‌ها را در فواصل طولانی با مصرف انرژی بسیار پایین فراهم می‌سازد.

شکل فوق عملکرد این سیستم و نحوه ارتباط آن با پلتفرم MAPNA MIND را نشان می‌دهد که به این صورت تمامی تجهیزات که در شعاع آنتن هستند امکان مدیریت و مانیتورینگ را در اپ موبایل و وب MIND Board خواهند داشت.

مزایای فناوری  LoRaWAN

از جمله مزایای فناوری  LoRaWAN، مصرف پایین انرژی در دستگاه‌های IoT است. این ویژگی برای دستگاه‌هایی که در مکان‌هایی با دسترسی محدود به منابع انرژی قرار دارند، بسیار حائز اهمیت است. با استفاده از تکنولوژی LoRa، دستگاه‌های IoT می‌توانند برای سال‌ها با یک باتری کار کنند و به این ترتیب، نیاز به تعویض مکرر باتری‌ها کاهش می‌یابد.

این پروژه گامی مهم در توسعه زیرساخت‌های IoT در ایران به شمار می‌آید و می‌تواند به بهبود مدیریت و بهره‌وری در صنایع مختلف کمک کند.

گالری تصاویر خبر
اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟