به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

بازدید معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت با مدیران عامل گروه مپنا و شرکت مکو

ضرورت تدوین استانداردهای برقی‌سازی خودروها در بازدید معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت با مدیران عامل گروه مپنا و شرکت مکو مطرح شد

دکتر منطقی، معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت از مرکز توسعه برقی‌سازی شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) بازدید کرد. در این بازدید که با همراهی مدیران عامل گروه مپنا و شرکت مکو و مدیران ارشد این شرکت انجام شد، دکتر منطقی با مجموعه فعالیت‌ها و محصولاتی که در این مرکز ارائه می‌شوند آشنا شد.

مدیر عامل گروه مپنا با اشاره به پیشرفت‌هایی که در حوزه برقی سازی خودروها و زیرساخت‌های آن انجام شده است، یکی از چالش‌های جدی در این حوزه را، بحث شارژ و استانداردهای مربوط به آن عنوان کرد. دکتر علی‌آبادی گفت: آیین‌نامه واردات خودرو برقی خیلی کلی است. مثلا در بحث زیرساخت شارژ، تکلیف خودروساز در قبال شارژرهای عمومی، شارژرهای پرتابل و سطوح پروتکل‌ها مشخص نشده است.

وی ادامه داد: پیش نویس این تکالیف در مکو تهیه شده است که می‌تواند پیوست آیین‌نامه قرار بگیرد. اگر خودروساز تکلیف خود را در قبال زیرساخت‌ها نداند، با وارد کردن انواع شارژرها عملا حوزه زیرساخت را به شرکت‌های خارجی واگذار می‌کنیم. ایشان ادامه دادند: واگذاری این بازار به شرکت‌های خارجی از منظر پدافند غیرعامل توجیه‌پذیر نیست. این در حالی است که محصولات متنوعی در شرکت مکو طراحی و ساخته شده است که هم به لحاظ کیفیتی و هم از نظر قیمیت، کاملا با نمونه‌های وارداتی قابل رقابت هستند.  

در بخش دیگری از این جلسه، دکتر علی‌آبادی از ضرورت تغییر نظام مهندسی ساختمان برای استفاده از شارژرهای AC والباکس گفت. ایشان اذعان داشتند: پیش‌نویس آن را با جلسات متعدد با معاونت علمی فناوری نهاد ریاست جمهوری جمع‌بندی کرده‌ایم تا برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

در همین رابطه مدیر کسب‌ و کار توسعه برقی شرکت مکو گفت: ما این آمادگی را داریم تا به کنسرسیوم خودروسازها کمک کنیم تا بهترین پروتکل شارژ را برای خودروهای خود انتخاب کنند، که لازمه آن تشکیل این کنسرسیوم با مشارکت تمامی خودروسازان هست.

در ادامه دکتر علی‌آبادی با اشاره به افتتاح اولین آزمایشگاه تخصصی زیرساخت‌های شارژ خودرو برقی کشور گفت: در این آزمایشگاه تمامی شارژرهای خارجی و ساخت داخل امکان تست و دریافت تاییدیه‌های رسمی را دارند. تمامی تجهیزات آزمایشگاه از بهترین و دقیق‌ترین تجهیزات اندازه‌گیری، آنالیز و سنجش در دنیا در حوزه زیرساخت‌های شارژ هستند.

مدیر عامل گروه مپنا درباره اتوبوس برقی چنین توضیح داد: در زمینه اتوبوس برقی، مسیر توسعه به طور کامل طی شده است. در داخل کشور در اقلیم‌های مختلف پیمایش کرده و عملکرد رضایت بخشی داشته است. کلیه استاندارهای لازم را دریافت کرده‌ایم غیر از دو استاندارد R10 و R100 که زیرساخت آن وجود ندارد.

در تکمیل صحبت‌های دکتر علی‌آبادی، مدیر عامل شرکت شتاب اضافه کرد: اگر در موضوع اجناس و کالاهایی که جنس آن خودرویی هست اما گاها با کالاهای الکترونیک قابل تمییز نیستند، مساعدتی از طرف آن مجموعه و سازمان استاندارد صورت بگیرد، می‌توانیم فرآیند تولید انبوه اتوبوس‌های برقی را تسریع کنیم.

در پایان، دکتر منطقی با اشاره به بحث استانداردها گفت: معمولا استاندارد را جایی تعریف می‌کنند که هم همکاری فناوری مطرح ‌باشد و هم صادرات. در این خصوص منشا فناوری و صاحب فناوری و سهم حداکثری از بازار برای پذیرش استانداردهای آسیایی و یا اروپایی از اولویت‌های کشور است. وی گفت: هنوز برای خودروهای برقی استانداردی را تدوین نکرده‌ایم. با توجه به ورود مپنا به این حوزه و پیشرو بودن این گروه، می‌توان با تجمیع توان‌های موجود در کشور و تجربیاتی که شما در این بحث دارید، استانداردهای مورد نیاز را تدوین و اجرایی کرد. بنابراین شما چون هم برقی هستید و هم از پیشتازان این حوزه، پیشنهادات را ارائه کنید.

اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟