به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

با حضور معاونین شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و هیئت مدیره شرکت گهر انرژی سیرجان در شرکت مکو، زمینه‌های همکاری متقابل بررسی شد

معاونین شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و هیئت مدیره  شرکت گهر انرژی با همراهی مهندس میربها مدیر عامل بخش سرویس گروه مپنا و دکتر کاظمی، معاون بازاریابی و فروش بخش برق از مجموعه شرکت‌های گروه مپنا و شرکت مکو بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید مهندس عبداللهی معاون فنی مهندسی و مهندس رفیعیان معاون بهره‌برداری شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، مهندس رضوانی مدیر عامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت گهر انرژی، مهندس مکی‌آبادی و مهندس عرب یعقوبی از اعضاء هیئت مدیره شرکت گهر انرژی حضور داشتند.

 

در ابتدای جلسه مهندس رضوانی مدیر عامل شرکت گهر انرژی سیرجان به معرفی منطقه گل‌گهر پرداخته و گفت: مجموعه گل‌گهر دارای تعداد زیادی شرکت زیر مجموعه است که در منطقه‌ای به وسعت چهارصد هکتار، بیش از ۲۰ هزار نفر را به صورت مستقیم مشغول به کار کرده است و بیش از ۴۵ درصد معدن سنگ آهن کشور در این منطقه متمرکز شده است.

مهندس رضوانی ادامه داد: در این منطقه، شش شرکت اصلی هستند و محصول نهایی این مجموعه ورق، میل‌گرد و مقاطع فولادی است.

در ادامه مهندس رفیعیان معاون بهره‌برداری شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر گفت: مپنا اعتبار بسیاری در حوزه انرژی و نفت و گاز دارد. زمینه کاری گروه مپنا و گل‌گهر با پروژه IPCC شروع شد. اما می‌توان پروژه‌های دیگری را هم به حوزه‌های کار مشترک اضافه کرد از جمله انرژی تجدیدپذیر و انرژی بادی، که می‌تواند با حضور یک تیم فنی در منطقه گل‌گهر بررسی‌های لازم صورت پذیرد. 

ایشان ادامه دادند: تامین ماشین‌آلات و نوسازی آن خیلی برای ما اهمیت دارد. اگر داخلی‌سازی بشود برای ما ارجح‌تر است و از تولیدکنندگان آن و بومی‌سازی آن‌ها حمایت می کنیم. چرا که یک ابزار استراتژیک هست و با شرایطی که در منطقه به وجود آمده، تامین قطعات آن بسیار مهم است.

سپس معاون بازاریابی و فروش بخش برق مپنا با اشاره به تجربه اجرای موفقیت‌آمیز نیروگاه گهر انرژی با گروه مپنا که برق مورد نیاز مجموعه معدنی صنعتی گل‌گهر را تامین می‌کند، گفت: گروه مپنا چند سال هست که بحث خودروهای برقی، اتوبوس برقی و همچنین لکوموتیو برقی را شروع کرده است. با توجه به زنجیره مهندسی و ساخت، گروه مپنا می‌تواند در حوزه معادن هم نقش ایفا کند.

دکتر کاظمی با اشاره به مشابهت سیستم‌های برقی و درایو لکوموتیو با دامپتراک الکتریکی ادامه داد: یکی از حوزه‌هایی که پیشنهاد شد بحث دامپتراک الکتریکی بود که با حوزه کسب و کار مپنا شباهت دارد. آنچه که امروز ما طراحی کرده‌ایم، دامپتراک ۱۳۶ تن الکتریکی هست. پیش‌بینی ما این هست طی ۲۴ ماه آماده بهره‌برداری و تحویل می‌باشد. اما آمادگی برای طراحی و تولید دامپتراک‌های ۱۸۰ تن و ۲۴۰ تن را هم داریم. موضوع ویژه این است که تا به حال هیچ کشوری این محصول الکتریکی را در تناژ ۱۳۶ تن نساخته است.

وی اذعان داشت: در زنجیره تامین گروه مپنا فرصت‌های متنوعی برای همکاری هست. برای مثال در همکاری مپنا با فولاد مبارکه، سه بخش از چهار بخش اصلی گروه مپنا درگیر پوشش زنجیره تامین این شرکت شده است. ساخت نیروگاه حرارتی با ظرفیت ۹۱۴ مگا وات، که تا سه ماه آینده واحد اول آن به بهره برداری می رسد. قرار هست دو مزرعه بادی ۱۰۰ مگا واتی برای این شرکت ساخته و تحویل شود. یک مناقصه ۶۰۰ مگا واتی نیروگاه خورشیدی را هم در دست دارند که در حال رایزنی برای انجام آن توسط گروه مپنا هستیم.

دکتر کاظمی ادامه داد: غیر از حوزه برق در دو زمینه دیگر هم این دو شرکت همکاری دارند. تامین لکوموتیوهای باری که ۲۰ واحد آن تحویل شده است و دوم، توسعه میدان گازی را در دستور کار دارند که مرتبط با بخش نفت و گاز گروه مپنا می‌باشد. در واقع این تصمیم به جهت بحران جاری سوخت گرفته شده است که از یک طرف گریبان تامین انرژی نیروگاه را برای نیروگاه ساز و از طرف دیگر برای تولید کننده گرفته است.

بنابراین یک بسته کاملی از محصولات و خدمات که گروه مپنا در حال طراحی و ساخت هست در مجموعه فولاد روی آن متمرکز هستند. با افتخار همین الگو را می‌توانیم در خدمت مجموعه گل‌گهر هم باشیم.

وی همچنین گفت: امروز در حوزه حمل و نقل و بحث اتوبوس‌های برقی و خودروهای برقی پیشرفت چشمگیری داشتیم و شما در بازدید از شرکت مکو شاهد آن خواهید بود که با بحث دامپتراک‌های الکتریکی کامل‌تر هم خواهد شد. در حوزه نیروگاه خورشیدی، ما برنده ۱۱۰۰ مگا وات از این نیروگاه در مناطق مختلف شدیم. در حوزه تولید پنل‌های خورشیدی، راهبری اصلی و سیاست‌گذاری‌های اصلی با شرکت مکو هست که ظرفیت تولید آن در سال به حدود ۲۰۰ مگا وات خواهد رسید. همچنین اینورترها در تایپ‌های مختلف هم در شرکت مکو طراحی و ساخته می شود.

معاون بازاریابی و فروش بخش برق مپنا اذعان داشت: اتفاق مهم‌تر و بزرگ‌تر موضوع ذخیره‌سازها است که بسیار مهم است. در نیروگاه‌های خورشیدی، تکنولوژی در حال حرکت است و ترکیب این دو، سولوشن نهایی را می‌دهد. به همین جهت بحث باتری‌های لیتیومی و ترکیب ذخیره‌سازها با نیروگاه حرارتی برای ما مهم است. یعنی، جایی که هیدروژن را از مسیر انرژی پاک می‌توانیم تولید کنیم و بعد در داخل نیروگاه حرارتی با ترکیب سوخت گاز طبیعی مصرف کنیم که یکی از بزرگترین اهداف گروه مپنا است. توربینی که در بلوک دوم در نیروگاه شما استفاده شده است، تا ۴۰ درصد قابلیت سوخت هیدروژن را دارد. بنابراین اگر بتوانیم ترکیب نیروگاه تجدیدپذیر، ذخیره‌سازها، تولید هیدروژن، ذخیره‌سازی و سوخت در مجموعه را آماده کنیم یک زنجیره پاک واقعی را ارائه می‌کنیم که جزو روندهای مهم این روزهای دنیا هست.  

دکتر رفان، مدیر عامل شرکت مکو نیز درباره ذخیره سازها این‌گونه توضیح داد: ذخیره‌سازها رنج‌های متفاوتی دارند از رنج خانگی که کیلو واتی است تا ده‌ها مگا واتی که به صورت تجاری و صنعتی استفاده می‌شود. در شرکت مکو هر دو مدل را کار کرده ایم. یکی خانگی ۳ و ۴ کیلو وات و دیگری یک مگا وات ساعت که در خاموشی‌های سال گذشته خیلی به ما کمک کرد. 

مهندس عبدالهی معاون فنی و مهندسی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز در بیاناتی، نیروگاه بلوک یک ‌گهرانرژی را بسیار خوب و با کیفیت توصیف کرد و گفت: اخیراَ زمانی که برق سیرجان – نیریز باید به مدت ۴ روز قطع می‌شد، با همکاری نزدیک مهندسان گروه مپنا و شرکت مکو توانستیم در حالت جزیره‌ای از برق نیروگاه استفاده کنیم و برق‌دار بمانیم. در حال حاضر کمبود برق داریم و به همین دلیل یرای احداث بلوک سه و چهار نیروگاه در مرحله  برنامه‌ریزی و رایزنی هستیم.

در ادامه، مراکز تولید و تست، BESS صنعتی، اتوماسیون صنعتی و کنترل فرآیند، آزمایشگاه الکترونیک قدرت، خط تولید بوردهای الکترونیک، توسعه برقی‌سازی و پایش وضعیت نیروگاهی این شرکت مورد بازدید حاضرین در جلسه قرار گرفت و توانمندی‌های فنی و مهندسی برای ایشان تشریح گردید. در ادامه از شرکت‌های توگا، پارس ژنراتور و پرتو نیز بازدید به عمل آمد.

لازم به ذکر است، منطقه معدنی گل‌گهر با داشتن معادن غنی از سنگ آهن به عنوان یکی از مطرح‌ترین قطب‌های فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه است که دارای قابلیت‌های بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح جهان می‌باشد. 

اسکرول به بالا

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟