به شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) خوش آمدید.

برای اولین بار واحد بخار نیروگاه عسلویه با استفاده از سامانه اتوماسیون و کنترل فرآیند مپنا با شبکه سراسری کشور سنکرون و در مدار قرار گرفت

هم زمان با مبعث پیامبر گرامی اسلام (ص) و در روزهای آغازین بهار طبیعت و اما در سایه سنگین شیوع ویروس کرونا که شرایط بسیار خاصی را بر کشور ایران و سایر کشورها حاکم کرده است، متخصصان جوان و متعهد شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا واحد اول بخار سیکل ترکیبی نیروگاه عسلویه را برای اولین بار با بکارگیری سامانه بومی MAPCS راه اندازی و با شبکه سراسری برق کشور سنکرون کردند.

پس از موفقیت در راه اندازی واحدهای نیروگاه های گازی با سامانه اتوماسیون و کنترل فرآیند مپنا، علی رغم شرایط ویژه حاکم بر کشور به دلیل شیوع کوید ۱۹ و مخاطرات ابتلای تیم های راه اندازی شامل مهندسی کنترل، تحریک، حفاظت الکتریک، تجهیزات کمکی برق و مپ سی اس، برگ زرین دیگری در سومین روز از سال جدید ورق خورد و با اعتماد به دانش و تخصص مهندسان جوان گروه مپنا، ایران نیز در زمره کشورهای دارای تکنولوژی و دانش فنی سامانه های کنترل واحد های بخار نیروگاهی قرار گرفت.

 

علیرغم محدودیت های اعزام سوپروایزر به سایت و فشار مضاعف به تیم های عملیات راه اندازی به موجب همه گیری ویروس کوید ۱۹ که باعث کندی عموم فعالیت های اجتماعی و صنعتی شده است، ثبت زمان راه اندازی و سنکرون واحد بخار این نیروگاه با سامانه بومی شرکت مکو در کمتر از ۳ ماه پیغامی از امید و روشنی است. شایان ذکر است که بسیاری از زیر سامانه و فلسفه های کنترلی خاص در این پروژه برای اولین بار اجرا شده اند.

ایجاد شیفت های طولانی، محدودیت خروج از سایت و تردد به محل اسکان، حضور در اتاق فرمان در لحظه تحویل سال و دوری از خانواده، عزم \”مدافعان پایداری صنعت برق\” از شرکت مکو و سایر شرکت های گروه را در بحران جامعه به نمایش گذاشت تا سنکرون این واحد که در سامانه کنترل توزیع شده آن بیش از ۱۵۰۰۰ سیگنال سخت افزاری و ۱۴۰ زوج پردازشگر و درگاه ارتباطی به کار رفته، مطابق با برنامه زمان بندی انجام شود.

یکی دیگر از ویژگی های قابل ذکر در این پروژه ملی، آماده سازی های لازم برای بای پاس خطوط بویلر و کولینگ و تست خلاء و ByPass Operation و نهایتا دور دادن توربین و سنکرون در مدت زمان کمتر از یک ماه بود.

رشد فوق العاده ی فناوری، افزایش خطر تهدیدهای سایبری، فشارهای اجتماعی برای تولید انرژی های پاک‌، انتظارات سطح بالای مشتریان هوشمند، متخصصین و مهندسین جوان شرکت مکو را در مسیر طراحی ســامانه پیشــرفته MAPCS قرار داد تا این سامانه بومی بتواند بر اســاس ســاختارهای اســتاندارد تکنولــوژی مرتبط انــواع فرآیندهــای صنعتــی همچــون فرآینــدهای نیروگاهــی، پالایشــگاهی، پتروشــیمی، صنعــت مــواد غذایــی و شــیمیایی را بــا هــر ســطح از پیچیدگــی را کنتــرل نمایــد.

هم اکنون از این سامانه در پروژه برون مرزی نیروگاه حیدریه عراق و نیروگاه غرب کارون در داخل ایران نصب و تحویل شده است و واحدهای بخار نیرگاه های پرند، طوس و همچنین مهمترین صادرات خدمات مهندسی کشور به زودی با استفاده از این سامانه به مرحله بهره برداری خواهند رسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top

به کدام یک از گروه ذینفعان تعلق دارید ؟