با حضور معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان ملی استاندارد در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو)
افتتاح و راه اندازی اولین آزمایشگاه تخصصی زیر ساخت های شارژ خودرو برقی در کشور
آئین افتتاح اولین آزمایشگاه تخصصی زیرساختهای شارژ خودروی برقی کشور روز ۱۱ تیر ۱۴۰۱ با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان استاندارد در استان البرز برگزار شد.
در بازدیدِ دکتر مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد و معاون رئیس جمهور از کارخانجات گروه مپنا، با حضور دکتر عباس علیآبادی، مدیرعامل این گروه صنعتی، دکتر رفان، مدیر عامل و مدیران ارشد شرکت مکو آزمایشگاه تخصصی زیرساختهای شارژ خودرو برقی و پیشرانههای الکتریکی در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) افتتاح شد.
معاون رئیس جمهور، مپنا را گروهی معظم و نماد خودباوری کشور توصیف کرد و صنعت و تولیدات مپنا را موجب افزایش غرور ملی دانست و تصریح کرد: خوشحالیم که با مدیریت درست و تلاش متخصصین و اندیشمندان کشور، دارای یک مجموعه توانمند هستیم که نمادی از خودباوری است.
ایشان در خصوص فرایندهای استاندارد در گروه صنعتی مپنا گفت: مپنا شرکتی با استانداردهای بینالمللی است و محصولات، خدمات، آزمایشگاهها و فرایندهای استانداردی را در کشور اشاعه میدهد که موجب تعالی دانش است و وقتی صحبت از صنعت و نماد خودباوری میشود، چنین سطحی از کیفیت مد نظر قرار میگیرد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد توسعه موتورهای برقی و شارژرهایی با انرژی پاک و استانداردهای بالا و با توانمندی و دانش داخلی برای استفاده در ابعاد بزرگتر، تجاریسازی شود.
مدیر عامل مپنا نیز طی گفتوگویی این گروه صنعتی را در لبه فناوری و دوش به دوش تکنولوژیهای روز دنیا دانست و تاکید کرد که با این وجود مپنا همچنان در ابتدای مسیر توسعه است و ظرفیتهای بالایی برای رشد دارد.
دکتر علیآبادی در ادامه افزود: مپنا تا امروز تنها بنگاه حل مسئله بود ولی استراتژیی که ما امروز دنبال میکنیم، استراتژی خلق آینده است. ما معتقدیم آینده متفاوت از امروز خواهد بود و برای خلق آن باید مطالعه و تلاش کرد.
وی در توضیح آزمایشگاه افتتاح شده، گفت: مجموعهای که امروز افتتاح کردیم، رویکردی معطوف به آینده دارد. حمل و نقل برقی برای توسعه نیازمند این است که ابتدا زیرساختهای مناسبی داشته باشد. این آزمایشگاه نیز در جهت اعمال استاندارد برای زیرساختهای در حال توسعه است.
در ادامه آیین افتتاحیه، مدیر عامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا گفت: برای اولین بار در ایران شارژرهای خودروبرقی از کمترین ظرفیت حدود ۳ کلیووات تا بیشترین ظرفیت روز دنیا حدود ۶۰۰ کیلووات تولید شده و برخی از آنها نیز به تولید انبوه رسیده است. اما برنامه نصب و راهاندازی این شارژرها در مراکز تجاری و بخشهای خصوصی در سراسر ایران در دست اجرا است.
دکتر رفان ادامه داد: در حال حاضر چندین خودرو نمونه سازی شده است که بر خلاف خودروسازها که از نمونههای خارجی به صورت CKD و SKD استفاده میکنند، طراحی و تولید تمامی اجزای خودروبرقی از باتری پک تا موتورهای برقی توسط مکو انجام میشود.
ایشان اعلام کردند: این آزمایشگاه بزودی پس از طی مراحل رسمی و اداری پس از تاییدات به آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد برای صحه گذاری تجهیزات شارژ خودرو برقی ساخت داخل یا وارداتی تبدیل خواهد شد.
پس از افتتاح این مرکز، معاون رئیس جمهور از ایستگاه شارژ خورشیدی خودروبرقی، شارژ پانتوگراف و زیرساختهای شارژ خوردوبرقی، BESS، MAPCS ، تولید بردهای الکترونیک و مرکز الکترونیک قدرت شرکت مکو بازدید کرد.
شایان ذکر است در این آزمایشگاه تمامی شارژرهای خارجی و ساخت داخل امکان تست و دریافت تاییدیههای رسمی را دارند. تمامی تجهیزات آزمایشگاه از بهترین و دقیقترین تجهیزات اندازه گیری، آنالیز و سنجش در دنیا در حوزه زیر ساختهای شارژ هستند.
در حوزه شارژرهای خودرو برقی استانداردهای چهار سطحی وجود دارد که شامل سطح حفاظت و کیفیت (سخت افزار)، سطح ارتباطات شارژر و خودرو (کانکتور و اتصالات) و ارتباطات دیتایی بین خودرو و شارژر (پروتکل- نرم افزار) و سطح سیستم شارژ است.
این آزمایشگاه سطوح ۱ و ۳ و ۴ را پوشش می دهد. همچنین آزمایشگاه مذکور می تواند شمارههای ISO 15118، IEC61851، IEC 61850 و IEC61439 برای سطح سیستم شارژ و شماره IEC 63110 و OCPP را برای لایه ارتباطات بالادستی شارژر و کاربر تصدیق کند، این به این معنی است که تجهیزات تست برای پروتکل های شارژ DC با نام CCS 1 و CCS2، GB/T و CHAdeMO و انواع شارژرهای AC خانگی و پرتابل در این آزمایشگاه موجود است، تست ها برای بخش های سیستم توان و پروتکل با جزئیات زیاد انجام می شود و گزارشات صحه گذاری اتوماتیک ارائه می شود.
علاوه بر آن تجهیزات زیادی برای آنالیز بردهای الکترونیکی برای تشعشعات، لرزش و آنالیز الکتریکی نیز در این آزمایشگاه تخصصی راه اندازی شده است.